30.9.2012

Addictions

Sain Yoru Mistiltä addiktiohaasteen, jonka kaltaiseen vastasin jo alkukuusta, mutta ajattelin, että ehkä on hauskaa tehdä tällainen nyt taas kuun lopussa. Eli tarkoituksena on kertoa kuvien kera asioista, joihin on addiktoitunut tällä hetkellä.

Yoru Mist gave me a challenge that's similar to the one I already did in the beginning of this month, but I thought it could be fun to do this again now in the end of the month. So the idea is to tell with pictures about things you are addicted to at the moment.


Pottermore. Oon vasta nyt kunnolla innostunut Pottermoresta. Liityin kyllä sinne jo huhtikuussa, mutta pääsyin Korpinkynteen, joka toki oli toiseksi paras vaihtoehto, mutta en jaksanut hirveästi nähdä vaivaa kerätäkseni pisteitä tuvalle, joka kuitenkin tuntui vieraalta. Nyt muutama päivä sitten tein uuden accountin, ja kas kummaa, lajitteluhattu päästi minut tällä kertaa Luihuiseen, ja nyt oon ihan onnessani keitellyt taikajuomia ja kaksintaistellut ja muuta kivaa. :D
Pottermore. Only now I have really got excited about Pottermore. I did join it already in April, but I ended up in Raavenclaw, and though it was the second best option, I didn't feel enthusiastic about collecting point to a house that felt a bit strange. A few days ago I made a new account, and, odd enough, the Sorting Hat did let me in Slytherin this time, and so I've been happily brewing potions and having duels and other stuff. :D

Halloween. Vielä kuukausi aikaa lempparijuhlaani! Yritän kuumeisesti miettiä asuja itselleni. Miulla on näillä näkymin kolmet Halloween-bileet samalla viikolla. Yhdet on Potter-aiheiset, joihin on jo Luihuis-varustus omasta takaa, mutta kahdet muut bileet vielä ovat asuja vailla. Niin ihmeellistä kuin se onkin, miulla ei ole edes mitään varsinaisia ideoita. Yleensä saan inspiraation hyvissä ajoin, mutta nyt ei oo oikein sitä kuulunut.

Halloween. One month till my favourite holiday! I'll have three Halloween parties at the same week. One of them is Potter themed, so I already have Slytherin stuff, but the other too parties need still outfits. I don't even have any good ideas, like I usuallu do. Inspiration hasn't struck me yet.
 
Pimeänpiirto-tatuointi. Okei, oon himoinnut tätä jo ikiajat, mutta nyt himo on taas aika voimakas. Haluaisin samankaltaisen kuin Potter-leffoissa mutta kuitenkin jollain tavalla persoonallisen. Miulla on jonkin verran tatuointirahaa säästössä, mutta sillä ei vielä varmaan kovin pitkälle pötkitä. Ehkä pitäisi ottaa ensi askel ja varata tarkempi suunnitteluaika tatuoijalle.
A Dark Mark tattoo. Okay, I've been craving for this for ages already, but now the crave is pretty strong again. I'd like to have a tattoo similar to the one in Potter movies but it should be somehow be personal also. I have some tattoo savings, but I don't think they're enough. Maybe I should take the first step and make a planning appointment with the tattoo artist.

Industrial rock. Oon aika kausi-ihminen musiikin suhteen. Välillä kuuntelen pelkkää kasarigoottirockia, toisinaan maistuu parhaiten visual kei, ja nyt taas on selvästi industrial rock -kausi. Valitsin ton kuvan siksi, että Nine Inch Nails on oma lempparini kyseisestä genrestä, mutta esimerkiksi nyt viikonloppuna oon kuunnellut eniten KMFDM:ää, ja parhaillaan taustalla pauhaa taas Ministry (jonka jotkut kai luokittelee industrial metaliksi mutta anyway).

Industrial rock. I'm pretty a stage person concerning music. At times I listen to just 80's gothic rock, sometimes visual kei goes down best, and now is clearly an industrial rock stage. I chose the picture because Nine Inc Nails is my favourite of that genre, but for example on this weekend I've been listening mostly KMFDM, and at the moment on the background is playing Ministry (that some people categorize as industrial metal but anyway).

28.9.2012

Vuosien varrelta

Insanity nakitti kaikki lukijansa tekemään seuraavanlaisen haasteen, johon tartuin innokkaasti.

10 vuotta sitten...
 ► olin erittäin eksyksissä itseni suhteen kaikin puolin
► käytin poikien vaatteita
► sain silmälasit
► koin ensirakkauteni
► vihasin pitkiä kiharoitani ja suunnittelin niiden leikkauttamista (minkä teinkin vuoden päästä)

5 vuotta sitten...
 ► aloitin lukion
► suutelin ensimmäistä kertaa naista
► käytin aina maatalaahaavaa mustaa samettihametta
► olin kasvattanut taas pitkät hiukset, jotka suoristin joka aamu
► vielä luulin haluavani opettajaksi
3 vuotta sitten...
► opin käyttämään lyhyempiäkin hameita
► söin mielialalääkkeitä
► olin taas lyhythiuksinen
► haaveilin snake bitesista (jonka otin seuraavana vuonna)
► olin jo täysi-ikäistynyt

1 vuosi sitten...
 ► olin seurustellut vasta puoli vuotta kultani kanssa
► sain kuulla, että kämppä, jossa asuin, puretaan
► halusin kiihkeästi ensimmäistä tatuointiani (kuten edelleen)
► olin päässyt näkemään Marco Hietalan ihhihi
► kävin seurustelukumppanini vanhempien luona ensimmäistä kertaa
Kuluneena vuonna...
olen muuttanut
► näin Stam1nan ekaa kertaa livenä, eikä varmasti ollut viimeinen kerta
► olen muuttunut ehkä vähän kyynisemmäksi
► tatuoinninhimo on vain voimistunut
► hiukseni ovat olleet milloin oranssit, milloin turkoosit ja milloin mustat (luonnollisen ruskeen lisäksi)

Eilen minä...
 ► aloitin jo tätä haastetta, mutta ärsyynnyin ja lopetin kesken
► juttelin remonttimiesten kanssa
► sain ihanan hartia- ja selkähieronnan
► maistoin sienipihvejä, jotka oli pahoja
► unohdin varaamani pyykkivuoron
Tänään minä...
 ► pesin sitten sitä pyykkiä
► lupauduin kirjoittamaan juttuja ainejärjestömme lehteen
► sain nähdä, miltä pullavanukas näyttää
► en jaksanut käyttää silmämeikkiä
► ostin yllätyslahjan minulle ja kullalleni (vaikka eihän se oo yllätys miulle)

Huomenna minä...
 ► nukun (toivottavasti) pitkään
► teen ruokaa
► teen kouluhommia
► käyn ostamassa Rowlingin uuden Casual Vacancy -kirjan
► palautan myöhässä olevat kirjastokirjat
Ylihuomenna minä...
► viimeistelen englannin kirjoitustehtävää
► tutkin suomen kielestä tehtyjä graduja
► luen Casual Vacancya
 ► siivoan
► valmistaudun seuraavaan koulupäivään

Vuoden päästä minä...
 ► olen jo toivottavasti tatuoitu
► olen humanististen tieteiden kandidaatti (tai ainakin alan olla kohta)
► mietin varmaankin kieliharjoitteluasioita, ellen oo tehny sitä jo kesällä
► asun toivottavasti tässä samassa yksiössäni
► olen toivottavasti vähintään yhtä onnellinen kuin nyt

Käyttämäni kuvat ovat Bao Phamin taiteilemia. Kannattaa käydä katselemassa muitakin hänen teoksiaan. Ja kaikki halukkaat saa tehä kans tän haasteen. :)

Sorry this is only in Finnish.

16.9.2012

Ask me anything

Okei, tylsistyttää, enkä keksi mitään kirjoitettavaa, joten ajattelin kokeilla, olisiko teillä mahdollisesti jotain kysyttävää minulta. Jos ei, niin ok, mutta annan kuitenkin muutaman päivän aikaa heitellä kysymyksiä kommenttiboksiin, ja sit, jos sinne on niitä ilmestynyt, vastailen niihin ihan omassa vastauspostauksessa. Ja saa kysyä ihan mitä mieleen tulee. Saatan jättää vastaamatta, jos koen kysymyksen liian henkilökohtaiseksi tai muuten epämukavaksi. Mut joo. Pallo on teillä.


Okay, I'm bored and have nothing to write on, so I thought I could try and see if you possibly have anything to ask me. If not, that's ok, but anyway I'm going to give you a few days time to throw questions in the comments box, and then, if I find them there, I'll answer to them in a separate answer post. And you can ask anything that comes to your minds. I may not answer, if I feel the question is too personal or uncomfortable in some other way. But yeah. The ball is in your court.

14.9.2012

Crafting

Eka kouluviikko onpi takanapäin. Oon ollut enemmän ja vähemmän flunssassa koko viikon, ja just kävin shoppailemassa apteekista lisää lääkkeitä. Eniten minulla on ollut nyt englannin/käännöstieteen tunteja, enkä tunne sieltä ketään. Olen peruskursseilla uusien enkun fuksien kanssa, enkä oikein osaa tutustuu niihin. Meiän suomen kielen fukseihin oon sentään hivenen saanut jo kontaktia, mut ne kuuluukin meidän joukkoon. Mie en varsinaisesti tunnu kuuluvani englannin fuksien joukkoon. No jaa, eiköhän tää tästä.

Apteekin lisäksi shoppailin tänään askarteluliikkeessä, ja askartelin jo kaulakorun sekä korvikset ostamistani korutarvikkeista:


Toi avainhan on siitä jännittävä, että tohon keskitankoon saa pujotettua vaikkapa helmiä, koska toi pääosa lähtee kierittämällä irti. Itse ainakin tässä vaiheessa pidän sen mieluummin ihan tollasena, mutta ehkä siihen joskus saattaa ilmestyäkin jotain koristeita. Ostin kans korttitarpeita ystäväni synttärikorttia varten:


Voisin kertoa hieman enemmän tuosta askarteluliikkeestä, koska se lukeutuu ehdottomiin suosikkiliikkeisiini Joensuussa ja käyn siellä hyvinkin säännöllisesti. Puodin nimi on Kätevä-Käsi, ja sieltä saa monipuolisesti kaikenlaista askartelutavaraa: maaleja, värejä, kartonkeja, nauhoja, tusseja, helmiä, koruaskartelutarvikkeita, siveltimiä, tarroja, nappeja, kynttilän- ja saippuantekotarvikkeita, kiiltokuvia jne. Itse ostan sieltä lähinnä kortti- ja koruaskartelutarvikkeita, ja eniten oikeastaan edellisiä. Ostan lähestulkoon kaikki korttitarvikkeeni tuolta. Joskus satunnaisesti saattaa Tiimarista tarttua mukaan jotain, mutta jos aion tehdä kortin jollekulle, suuntaan aina Kätevään-Käteen. Aina ei ole edes mielessä mitään valmista suunnitelmaa, millaisen kortin haluan tehdä, mutta hyllyjen välissä pyöriessä ja eri materiaaleja hiplatessa suunnitelma alkaa aina pikkuhiljaa syntyä. Ja jos on valmis suunnitelma jo, niin hyvin usein sen pystyy myös toteuttamaan liikkeen tuotteilla. Vähän saattaa toki joutua soveltamaan.

Jos yhtään kiinnostaa minkäänlainen askartelu ja jos sattuu olemaan liikkeellä Joensuun suunnalla, niin suosittelen kyllä käymään tuolla. :)

Illemmalla vien poikaystäväni elokuviin. Me mennään katsomaan The Expendables 2, mutta mie en oikein tiedä, miten tuollaiseen elokuvaan pitäisi pukeutua. :D Ah, pystyn ihan kuvittelemaan, miten sali pursuu testosteronia. Ehkä pitää ite laittautuu mahdollisimman feminiiniseksi just sen takia. No mut siirrynpä tästä pähkäilemään tarkemmin sitä. Hyvää viikonloppuu kaikille!

***

Translation:

So, my first school week is over. I've been having flu more or less the whole week, and I just came back from shopping more medicines in the pharmacy. I've had many classes of English and translation studies, and I don't know anyone there. I'm doing the foundation courses with the first year students of English, and I don't really know how to get acquainted with them. I'm happy I've been able to to make somecontact with our Finnish and literature first-years, but they do belong to our group. I don't feel like belonging to the group of the first-years of English. Oh well, maybe I'll get along.

Besides the pharmacy, today I did some shopping also in a crafting store, and I made already a necklace and earrings with the jewelry materials I bought. The key in the necklace is kind of interesting, bacause you can thread for example beads on the bar in the middle, because you can twist the head part off. I think that at least in this point I'm going to keep the key like that, but maybe I could add some decoration some time later. I also bought some card materials for the birthday card of my friend.

I could tell a bit more about the store, because it's one of my favourite shops in Joensuu and I visit it pretty regularly. The shop is called Kätevä-Käsi (something like 'Handy-Hand' in English), and you can get many kinds of crafting stuff there: paints, dyes, papers, ribbons, markers, beads, jewelry crafting materials, brushes, stickers, buttons, materials for soap and candle making, etc. Mainly I buy materials for card and jewelry making, and even more the card stuff. I buy almost all my card making materials there. If I'm going to make a card to someone, Kätevä-Käsi is the place I will head for. Always I don't even have a clear picture in mind of the card I want to make, but when I wander round the shelves and finger different kinds of materials, the picture starts creating. And if I already have a clear picture, very often I can carry it out with the products of the store. Sometimes I may have to adapt a little.

So, if you're at least little interested in any kind of crafting and happen to be around Joensuu, I highly recommend to visit there. :)

Later in the evening I will take my boyfriend to the movies. We are going to see
The Expendables 2, but I have a little problem on deciding what to wear for that kind of movie. :D Ah, I can so imagine how testosteron will pour in the hall. Maybe I should try to be as feminine as possible because of that fact. Have a nice weekend!

9.9.2012

Newspaper nails

Päätin kokeilla jotain hieman erilaista viimeisen vapaaviikonlopun kunniaksi luentojen alkaessa huomenna. Seurasin tätä ohjetta ja koristelin kynteni sanomalehtitekstillä.


Käytin näitä kynsilakkoja:


Toi valkee alkoi olla jo vähä kokkareista, joten hirveen siistii en valkeesta lakkakerroksesta saanut, mutta tää olikin vaan kokeilu. :D Ihan kivannäköiset kynsistä muuten tuli. Kaikkiin kohtiin ei teksti tarttunut yhtä hyvin, ja päällyslakkakin osasta hankasi tekstii vähän pois, mut ihan onnistunut kokeilu kuitenkin. Ohjevideolla käytettiin desinfiointiainetta, mut itsellä ei semmosta oo, joten käytin ihan vaan viinaa, joka toimi kyllä oikein hyvin. :)

***

Translation:

My lectures will start tomorrow, so today I decided to try something different. I followed an instruction video and decorated my nails with newspaper text. I used nail polishes of Rimmel and Isadora. The white one was a bit lumpy, so the white polish coat didn't come out very neat, but this was only an experiment after all. :D But anyway the nails came out pretty nice. The text didn't stick equally well on every nail, and the top coat rubbed some of the text away, but this was a quite successful experiment after all. :)

8.9.2012

They said I could be anything I wanted...

Keskiviikkona sain todella hyviä uutisia: sain tietää saaneeni sivuaineoikeuden englannin kieleen ja kääntämiseen, mitä olen tavoitellut opintojeni alusta lähtien! Osallistuin nyt syksyllä sivuainekokeeseen kolmatta kertaa, ja olin jo melkein menettänyt toivoni koko asian suhteen, joten voi sitä onnen ja itkun määrää, kun sain kuulla tulleeni valituksi. Ja pitihän sitä vähän juhlistaa:

kuohuviinijuomaa & vasta- ja itseleivottuja Kinder-suklaamuffineja
Seuraavana päivänä eli torstaina olikin jo eka englantiin liittyvä juttu hoidettavana, nimittäin ääntämyskurssia edeltävä ääntämystesti, johon muuten harjoittelin lukemalla edellisenä iltana ääneen englanninkielisiä Pottereita sekä Lovecraftin novelleja. Äänitin puhettani ja kuuntelin, kuulostiko se ihan juntilta. :D En oo kuitenkaan käyttänyt englantii suullisesti kovinkaan paljon sit lukion jälkeen eli reiluun pariin vuoteen.

Pääaineenani yliopistossa on siis suomen kieli. Pitää nyt vähän katsella, miten saan kääntäjäopinnot yhdistettyy siihen, mut eiköhän tää tästä. Ens viikolla alkaa ekat englannin kurssit jee. ♥ (Alkaa ens viikolla kyllä muutkin kurssit mut en mie niistä oo yhtä innoissani.)

Torstaina ois ollut meikitön päivä, mut epäluonnonkauniina ihmisenä en siihen suostunut osallistumaan ja ostin vaan uusia meikkejä, joista pari voisin esitellä tässä. Oon jo pitemmän aikaa miettinyt meikinpohjustusvoiteen ostamista, koska ihoni alkaa nopeasti kiiltää meikin alla, eikä esimerkiksi luomiväri pysy kovin pitkään. Päädyin sitten L'Oréal Paris'n pohjustusvoiteeseen, jonka lupailtiin heleyttävän ja tasoittavan ihoa, tuovan samettisen ja matan lopputuloksen sekä soveltuvan myös huulten ja luomien pohjustamiseen.


Voide on hivenen moussemaista ja levittyy helposti iholle. Iho tuntuu pehmeältä ja tosiaankin samettiselta, mutta olisin toivonut voiteen pitävän meikin paremmin paikallaan. Luomiväri ei pysynyt yhtään aiempaa paremmin, eikä ihokaan pysynyt mattana kovin pitkään. Samettinen tuntu säilyi kyllä koko päivän.

Uusi ripsiväri on ollut myös hakusessa jonkin aikaa, koska en ole oikein pitänyt edellisestäni, Rimmelin Glam'eyes Mascarasta. No joo, Rimmel nyt muutenkin on mitä on, mutta tuo on kyllä jotenkin erityisen huono ripsiväri mielestäni. Kaikki ripset tarttuu yhteen ja muutenkin se on jotenkin tosi haalee ja ääh. Ostin sit Isadoran Precision Mascaran, lähinnä just sen takia, koska sen pitäisi pienen harjansa ansiosta erotella ripset erityistarkasti.


No. Ootin kyllä tältäkin tuotteelta vähän enemmän. Harja on pieni ja kätevä, mutta ei se kyllä mitenkään täydellisestä kuitenkaan ripsiä erottele, vaan edelleen ne takertuvat toisiinsa ja edelleen alaripset on aika hankala saada siististi värjättyä. On toi kuitenkin huomattavasti parempi kuin edellinen ripsivärini, ja sillä saa kyllä todella mustat ripset lisäämällä väriä useamman kerroksen.

Eli täydellinen meikinpohjustusvoide sekä ripsiväri ovat vielä hakusessa, mut ei noi turhia ostoksia olleet kuitenkaan. :) Mut nyt oon lusmuillut tarpeeksi ja siirryn lukemaan kirjatenttiin. Hyvää viikonlopun jatkoa!

***

Translation:

Wednesday I got some really good news: I heard I got a right to study English and Translation as a minor subject, which I've been trying to achieve since the beginning of my studies! This autumn I attended the minor subject test for the third time, and I had almost lost all hope of it, so I was extremely happy when I heard I got selected, I even cried of happiness. And of course it called for a little celebration. I had sparkling wine drink and freshly self-baked Kinder chocolate muffins.

Already on next day, Thursday, I had a first English-related thing, namely a pronunciation test for a pronunciation course. I practised for it by reading Potter books and Lovecraft's short stories aloud in English, and recorded my speech and listened to it, if it sounded stupid. :D I haven't really used English much orally after high school so for over two years.

I have Finnish (linguistics) as a major subject in university. I have to think how I can combine that and translator studies sensibly, but I'm sure things are going to be allright. My first English courses will star next week yay. ♥ (Well all the other courses will star as well, but I'm not so excited about them.)

Thursday was a "make-up-free day", but as a person of not natural beauty I didn't participate and I even bought some new make-up products I could show you now. I've been considering of buying a primer for quite a while, because my skin starts quickly shining under make-up and for example eye shadow won't stay on for long. So I bought a primer of L'Oréal Paris, and it was promised to brighten and smooth skin, bring a matt and velvet result and be auitable for priming also lids and lips.

The primer is mousse-like and easy to apply. Skin feels soft and indeed velvet, but I hoped it to keep the make-up better. Skin doesn't stay matt for very long, but the velvet feeling stayd for whole day.

I didn't really liked my previous mascara, Glam'eyes by Rimmel, so I was looking for a new mascara also. Well, Rimmel isn't very good anyway, but I thought that mascara was especially bad. It made lashes to cling together and it wasn't very black etc. So I bought a Precision Mascara by Isadora, because it was said to separate lashes carefully because of its small brush.

Well. I expected more of that product also. The brush is small and handy, but it certainly does not separate lashes perfectly, they still cling together and it's still difficult to color the lower lashes. Anyway it surely is better than my previous one, and you get really black lashes by adding it more.

So I haven't found yet a perfect primer or mascara, but those weren't useless purchases anyway. :) Now I have to start reading for a test. Have a nice weekend!

4.9.2012

high on monsters

Tän vuoden opiskelurupeaman oli tarkoitus alkaa perjantaina, mutta sen päivän luento peruttiinkin, joten lomailen sitten vielä tämän viikon ja jatkan opintoja vasta maanantaina. Henkisesti olin jo valmistautunut perjantaihin, mutta ei voi mitään, enkä valita. :) Kävin tänään kuitenkin ostelemassa jo tarvikkeita, luentolehtiöitä sun muuta.
Olin hyvin luonnollisen näkösenä liikkeellä, vähä oli vaan ripsaria yläripsissä. Ei jaksanut oikein hirveesti panostaa. Mutta hei, mukaan tarttui jotain Monster High -tavaraakin (mihin otsikko viittaa):

rannekoru / bracelet
vihko / notebook
Sit innostuin kuvaamaan Frankie Steiniani vihkon kanssa. Nukke kyllä näyttää vähä hailakalta vihkon kirkkaiden värien rinnalla.

Kuolaan kyllä ton nuken kenkiä, jollaset kelpuuttaisin erittäin hyvin itsellenikin. *_* Itelläni on samankaltaiset kengät ihan mustana, mut toi mustavalkoraita on kyllä upee.

***

Translations:

This year's studies were supposed to start on Friday, but the lecture of that day was cancelled, so I'll holiday this week and won't start studying until Monday. I was already mentally prepared for the Friday, but I won't complain. :) However I went today shopping for lecture paper and other impirtant school stuff.

I was on the move looking pretty natural, I had only little mascara on my upper lashes. I didn't really feel like investing in it. But hey, I found some Monster High stuff also (as the heading of the post hints). I bought a bracelet and a notebook. Then I got inspired and made a tiny photo shoot including the note book and my Frankie Stein doll. The doll looks kinda pale against the bright color of the notebook.

I'm so drooling over the shoes of the doll. I would accept to have shoes like that myself also. I have similar shoes, but they are black, and those black and white stripes are gorgeous.

3.9.2012

~ sushi day ~

Tänään päätin kokeilla kasvissushin tekoa, koska en oo semmosta aiemmin tehnyt tai maistanut. Ah, ja pääsin kokeilemaan myös uusia Star Wars -laastareitani iskiessäni veitsen peukalooni pilkkoessani tavaraa sushia varten...

Darth Vader on my thumb!
Melkein naurattaa, miten tapaturma-altis oikeesti oon. Saan haavoja tai mustelmia (tai joskus myös pieniä palovammoja) melkein joka päivä säheltäessäni. Mitään isompaa ei oo onneks (vielä) käynyt, mutta voin niin uskoo, että kuolinsyyni tulee olemaan esimerkiksi se, että liukastun tullessani suihkusta ja isken pääni laattalattiaan. Ehkä ois turvallisempaa olla asumatta yksin, mutta tykkään omasta rauhasta ja yksityisyydestä. Noh, oma vikani, jos kuolen yksin, kun ei oo ketään auttamassa.

Mut anyway, sushi onnistui sentään ihan hyvin. Wasabin kanssa on aina vähän ongelmia nytkin laitoin sitä toiseen sushirullaan liian paljon ja toiseen liian vähän. Mut muuten oli ihan hyvää.


Sisälle laitoin kurkkua ja porkkanaa, joka oli aika mieto yhdistelmä. Eli puolet sushipaloista ei sit oikeestaan maistunut hirveästi miltään ja puolet taas maistui pelkältä wasabilta, joka tuntui höyryävän sieraimista ulos. :'D

Japaniteemaan sopien voisin esitellä mangaa, jota ostin perjantaina järjestetyltä mangakirppikseltä. Manga ei oikein oo miun juttu, ja siellä kirpparilla olinkin lähinnä pikkusiskoni puolesta etsimässä häntä kiinnostavaa tavaraa, mutta tulin sitten ostaneeksi itsellenikin pari kauhumangaa. (Löysin kyllä siskollenikin jotain.)


Itse asiassa ennen noita omistin vain yhden mangateoksen, Vampire Hunter D:n ykkösosan, johon en vaan oo tullut ostaneeksi jatkoa. Muutenkaan en oo kyllä koskaan ollu oikein innostunu sarjakuvista. Nemi on oikeestaan ainoo, jota jaksan säännöllisesti lukea. Luen mieluummin kirjoja kuin sarjiksia. Mut aion antaa nyt noille ostoksilleni mahdollisuuden. :D

***

Translations:

Today I decided to try making vegetable sushi, as I haven't made or tasted that before. Oh and I also had a chance to try my new Star Wars plasters after stabbing a knife in my thumb while chopping stuff for the sushi...

It's almost funny how accident-prone I am. I get cuts or bruises (or sometimes even little burns) almost everyday. I haven't had any bigger accidents (yet), but I think it's probable that the cause of my death will be for example slipping after shower and hitting my head against the flagstone floor. Maybe it would be safier not to live alone, but I enjoy my peace and privacy. Well, it's my own fault if I'll die alone because there's no one to help me here.

But anyway, the sushi came out right. I always have problems with wasabi this time I put it too much in the one sushi roll and too little in the other. Inside the roll I put cucumber and carrot, which was pretty mild combination. So basically half of the sushi didn't taste much of anything and the other half tasted of wasabi only, and it felt like the wasabi was steaming out of my nostrils. :'D

Fitting for the Japan theme, I could show some manga I bought in a manga flea market last Friday. Manga isn't really my thing, and I was on the flea market mainly because of my little sister. I was looking for stuff that she'd like, but I ended up buying some horror manga for myself. (I found something for her too.)

In fact I had only one manga before those three, the first part of Vampire Hunter D. I haven't ever really be interested in comics. Nemi is the only one I read regularly. I prefer reading books to reading comics. But I'm going to give a chance to my purchases. :D

September favourites/cravings

1. H&M
I colletcted here some H&M things I'm craving for right now. At least the bat shirt and the jacket are definitely going to end up in my shopping cart. I guess I can't really afford the shoes at this moment. :<



2. Knitting
Since the autumn is falling and the weather getting colder, it's nice to dig up the knitting needles and yarn and start knitting again after the summer. At the moment I'm knitting a lace collar.

Voldemort loves knitting too!
3. Baking
I got excited about baking early in the year for the first time in my life really. I like baking sweet pastry the most and especially muffins. Now I feel like baking again. I'd like to make something with Kinder mini chocolate bars or maybe with Fazer Pihlaja marmalade candy.

clearly that's me cooking (well my hair isn't that long)
4. Candles
I hate that summer is so hot and bright, 'cause I love burning candles. Best of all I like scented night-light candles. At present I've got night-lights of four different scents in my candle cupboard, and the ones burning right now smell like sugar and spice. :)


5. Stormtroopers
I'm known as a huge Darth Vader fangirl, but Stormtroopers are pretty cool too. I'm really considering buying an ice sube mold that creates ice cubes in the shape of the Stormtrooper helmet. It would be epic to enjoy a drink with ice cubes like that in it. (Btw, I'm eating cereals with a Star Wars spoon at the moment. Just wanted to tell that.)


6. Sushi
I tasted sushi for the first time a little over year ago. There isn't any sushi bars in my city, but I have made sushi myself. I'd like to go to a real sushi bar some day and taste stuff there, though I've been happy with my self-made sushi also. :) Now I'm planning to try making some different kind of sushi, 'cause I've always made the same salmon one.

 
7. Parrrrtiessss
... yeah. There are coming birthdays and tea parties and student parties. Me and my boyfriend have been together for one and a half year this month, and though it's just a half-anniversary I guess I'm still going to celebrate it in some way.


That's all I can think of right now. I'm not sure if I'm supposed to challenge anyone to do this, but feel free to list your own favourites/cravings if you want to. :)

2.9.2012

Kesän goottikirppistelyjä + arvontamainostusta

Heips, tänään ajattelin esitellä teille löytöjä, joita oon tehny tän kesän aikana Facebookin Goottikirppikseltä, joka lienee monelle kyseisen alakulttuurin ystävälle tuttu. Itse löysin kyseisen ryhmän alkukesästä, ja pitää myöntää, etten joka päivä ees uskalla käydä katselemassa, mitä uutta sinne on tullut, koska pelkään rahojeni puolesta. :D Siellä on niin paljo kaikkee kivaa.

Eka ostokseni oli allaoleva Hell Bunnyn Bondage Fairy -hame, joka on kyllä melkeinpä uudenveroinen. Entinen käyttäjä oli käyttäny sitä ehkä pari kertaa. Siinä on PVC:tä ja remmejä ja D-renkaita ja tyllii ja kaikkee kivaaaa:



Hintaa hameella tais olla postikuluineen joku vajaa 30 €. Valitettavasti en oo vielä päässy ulkoiluttamaan tota ihanuutta, mut ehkäpä vielä tulis tilaisuus, jolloin vois verhoutuu PVC:hen.

Oon ostanut myös pari bändipaitaa:

The Unseen
eestä
takaa
The Unseenin paita on hyvässä kunnossa. Toi CoFin paita on aika kulunut ja toinen hiha on aika riekaleina, mut oon metsästäny tota kyseistä mallii jo jonkin aikaa, ja aion lyhentää sen hihat, ja sitä pitää muutenkin kaventaa ja lyhentää varmaan kans. Kovin montaa euroo ei kumpikaan maksanu.

Muutama cd-levy on löytyny kans:


Säästin lemppariostokseni sokeriksi pohjalle, elikkäs tämmöset Demonian monot:



Oon ettiny ton tyylisiä kenkiä jo pitkään, ja noi on ihan täydelliset, täydellisen kokoiset ja täydelliset jalassa. Niillä on jo kävelty ympäri kaupunkia, ja noi nousi nopeesti miun lempparikenkien joukkoon. Ah, oon niin onnellinen noista. Hintaa oli 35 € postikuluineen. Ei paha, ei paha, ja noi on hyvässä kunnossa muutenkin, vähä näkyy käytön jälki toki.

Välilllä oon kyllä vähä miettiny sitä, mitä kaikkee ihmiset tuonne Goottikirppiksellekin työntää. Siis minkä kaiken ihmiset mieltää gootiksi. Ei noista ostamistani levyistäkään oikeestaan kuin toi Musta paraati oo oikeesti goottia, mut niin. Eipä oo kumpikaan bändipaidoistakaan.

Ja hei, Viiden tähden metsässä on muuten käynnissä arvonta, josta voi voittaa käsityöyllärin tai lahjakortin jonnekin, eli sinne vaan kaikki osallistumaan!

***

Translations:

Today I want to show you some things I've found in a Gothic Flea Market during this summer. I found the Facebook group in question in early summer, and my first purchase was Hell Bunny's Bondage Fairy skirt that's almost like new. The previous owner had used it maybe a couple of times. It has PVC and straps and D rings and tulle. I think it cost about 30 €, including postage. I have only tried it on yet, but I hope there'll soon be an occasion where I can really wear that lovely skirt.

I've bought also two band shirts, The Unseen and Cradle of Filth. The Unseen shirt is in good condition. The CoF shirt is pretty worn and the other sleeve is kinda in tatters, but I've been hunting for the model for a time, and I'm going to shorten the sleeves. The shirt's also pretty large so I have to take in it.

I've found also a couple of CDs. I saved my favourite purchase for last, the Demonia shoes. I've been looking for shoes like that for quite a while, and those are perfect, they are perfect-sized and perfect on. I have already walked them on around the town, and they quickly became one of my favourite shoes. I'm so happy about them. And they cost only 35 €, including postage, and they are in preety good condition, there are only faint scratches.