30.5.2013

Kun sakean pilven taskuun kompanssin kadottaa, auringon nousuun taikka laskuun ei voi suunnistaa

Argh, helle ja pihalla huutavat penskat saa hermot kiristymään. (Asun siis ihan päiväkodin vieressä.) En oo mie kesäihminen, en. Mustat vaatteet ja paahtava aurinko on toki aina voittamaton yhdistelmä. Mut toi paita on kyllä oikeesti voittamaton. Pelkäsin, että se ois liian värikäs/räikeä, mut se on just perfecto.

Kohmeisen vuoren tiellä
orava kalpenee
Hutera lintu aikoo niellä
sienen lakkeineen

Viittoilee siivin luokseen
upea tattmaa
Sukella kanssain unten vuokseen,
taivaan tähtien taa

Pensaiden käyneet marjat
ahnaalle tarjoutuu
Haroen tarhaa, ruokkii harhaa,
puskaan sammuu

koukkunokka

Sattuuko kukaan teistä kuuntelemaan WÖYH!iä? Kannattaa ainakin tutustuu, jos ei oo sitä jo tehny. Tässä oma lempparibiisini orkesterilta musavideon kera:
Argh, the heat and children screaming outside get on my nerves. (I live right next to a day-care center.) I really am not a summer person. Black clothes and scorching sun are always surely a winner's choice. But that shirt really is a winner's choice. I feared it might be too colourful or glaring, but it's just perfecto.

(some lyrics of the song Koukkunokka by WÖYH!)

Does any of you happen to listen to WÖYH! ? You should at least try, if you haven't already. There is my favourite song by the band with a music video.

26.5.2013

Summery stuff

Oon tehny tässä viime aikoina jotain pieniä kesävaateostoksia, koska miulla ei hirveesti oo semmosii simppeleitä, kivoja kesävaatteita. H&M:ltä on sattunu matkaan tämmöset mekot:

photos are from www.hm.com
En saanu ite noista mitään järkeviä kuvia. Toi eka mekko on tosi kiva kotimekko, tommonen väljä ja mukava. Tolla toisella kehtaa lähtee ihmisten ilmoillekin. Ja sit oon ostanu semmosen vaatekappaleen, jollasta en oo käyttäny yli kymmeneen vuoteen. Nimittäin shortsit!


Joo, miulla on ollu jonkinlainen shortsikammo. Ja naisille nyt muutenkin on tosi nihkeesti kivannäkösiä shortseja. En tosiaankaan haluu käyttää mitään "hutsushortseja", kuten armas siskoni niitä osuvasti kutsuu, eli semmosia ällöttäviä miniminishortseja. Löysin sit tommoset, jotka on melko säädyllisen pituiset ja ihan kivat muutenkin. H&M:ltä nääkin.

Oon käyttäny noita jo pari kertaa, ja ihan kivalta ne tuntuu myös jalassa. Noi saattaa hyvinkin muodostuu yksiksi kesälemppareiksi. Mut kesälemppareista puheen ollen, haluun esitellä tän kesän luottokenkäni:


Nää löyty Citymarketista joskus aiemmin keväällä, ja oon tallustellu noilla erittäin ahkerasti tässä loppukeväästä ja alkukesästä. Vähä alkaa kyllä näyttää siltä, ettei Citymarket-laatu kestä enää kovin pitkään, mikä on kyllä tosi harmi, koska noi on yhet parhaista ja mukavimmista ballerinoista, jotka oon koskaan omistanu. Pitää varmaan ostaa toiset samanlaiset, kun noi menee rikki – jos niitä vielä kaupassa on.

Okei, nää nyt ei oo varsinaisesti kesäiset kengät, mut esittelen nekin nyt tässä samalla. Äiskä kävi perjantaina täällä kaupungissa työkavereittensa kanssa, ja kävin sit moikkaamassa niitä keskustassa, ja äiti halus välttämättä ostaa miulle jotain. Noh, sain sit taas uudet kengät jo valmiiks ylitäyteen kenkäkaappiini. :D


Noi on kyllä kivat, ja varmaankin arkisimmat korkokengät, jotka miulla on, joten noita voi käyttää vähä kasuaalimpienkin asujen kanssa. Kuten shortsien.


tasku! / pocket!

Jeps. Nyt on tainnu keittämäni sushiriisikin jo jäähtyä, joten pääsen tästä pyörittelemään sushirullia. Ja psst, voisin muuten mainostaa tässä kansiotani Goottikirppiksellä, jos jotakuta sattuu kiinnostamaan. Ois kiva päästä eroon turhista roinista. Mut nyt ruokaa. Moikka!


I've bought something small and summery during the last weeks, because I don't have many simple, nice summer clothes. I bought two dresses from H&M. The first one is a great one to wear at home, it's loose and comfy. And the second one I can wear also in public. And then I've bought something I haven't worn in over ten years. Shorts!

Yeah, I've been having some shorts fear. And there are very little nice-looking shorts for women anyway. I could never wear that kind of "slutty shorts", as my beloved sister aptly calls them. I mean those disgusting mini mini shorts. So I found shorts that are pretty decent- and nice-looking. They are from H&M also.

I've worn them a couple of times, and they feel pretty comfy. I guess they could easily become one of my summer favourites. And speaking of summer favourites, I want to introduce my favourite shoes of this summer.

I found the ballerinas from Citymarket earlier in the spring, and I've been walking with those very often. Unfortunately it's starting to look like the Citymarket quality doesn't last much longer, which is a real shame, because those are one of the best and most comfortable ballerinas I've ever had. I guess I have to buy a new pair when that one gets worn out  if there are any left on the shop.

Those other shoes aren't really that summery, but I decided to show them here too. My mother was in town on Friday with her workmates, and I went to say hello to them, and mom insisted on buying me something. So I got a new pair of shoes for my shoe closet that's already full. :D

I really like the shoes, and they are probably the most casual heels I've got, so I can wear them with more casual outfits. Like shorts.

Yeah. I think my sushi rice has already cooled, so I can go now and make some sushi. Bye!

24.5.2013

Never say never

Sain Ansulta tämmösen haasteen. Kiitoksia. :3
SÄÄNNÖT

Jokainen haasteen saanut keksii itsestään kolme asiaa joiden uskoo olevan niin erikoisia tai poikkeuksellisia että voisi noilla jutuilla “päihittää” kanssabloggaajat. Kun kolme asiaa on keksitty, haaste heitetään eteenpäin viidelle bloggaajalle, joiden täytyy vastata kysyjälle ja haastaa seuraavat viisi tyyppiä.


Mie en ole koskaan...

1. silittänyt corgiavaikka miulla on hirvee corgikuume ja oon ihastellu corgeja jo pitkään. En vaan kehtaa kysyy vieraalta corgin ulkoiluttajalta, saako sen koiraa silittää, vaikka koira kattoo minuun viestien "JOO SAA SILITÄ MINUUU", eikä sit taas kellään tutulla ihmisellä oo corgia. :< Tää on erittäin surullinen tilanne. Haluisin vaan halia ja helliä niitä pötkyläkoiria.
by dongdonggadongdong
2. lentänyt lentokoneella tai ees ollu lentokentällä. Muutenkaan en oo matkustanu Viroa kauemmas. Mut viimestään ens kesänä tääkin varmaan korjautuu, kun pitänee lähtee suorittamaan kieliharjottelua jonnekin (kuten vaikka Lontooseen, jonne tunnen jonkinlaista mystistä kaipuuta).
from here

3. nähnyt pelottavaa kauhuleffaa. Oon kattonut kauhuleffoja lapsesta asti, enkä koskaan muista pelänneeni mitään kauhuleffaa tai kauhuleffassa näkemääni. Joo, oon saattanu säikähtää ja jotkin asiat on saattanu olla ällöttäviä tai joskus jopa ahistavia, mutta ei se tee elokuvasta pelottavaa. Nautin kauhuleffoista kyllä muuten suuresti, mutta oon aina vähän pettynyt, kun ne ei herätä miussa pelon tunteita. Toivon, että joskus vielä kohtaan jonkun pelottavan leffan.
by Rimfrost-December


Tää haaste lähtee seuraavaksi näille bloggaajille:

23.5.2013

Goths, goths everywhere

kuva FiNin taiteilema
Moikka! Heti alkuun ilmoitusluontoista asiaa suomalaisille goottibloggaajille. Me ollaan muutaman bloggaajan kanssa vähä suunniteltu goottiblogimiittiä kesälle, ja ois kiva, jos sinne tulis mahdollisimman paljo porukkaa. Me ollaan perustettu tällainen FB-ryhmä asian tiimoilta, ja kaikki vähänkään kiinnostuneet ovat erittäin tervetulleita mukaan ryhmään suunnittelemaan miittii! :) Jakakaa myös ihmeessä tietoa ton ryhmän olemassaolosta muillekin, koska ois tosiaan kiva saada sinne paljo porukkaa. Ja "goottiuden" jokainen saa määritellä ihan miten haluaa, koska sille on muutenkin niin monia erilaisia määritelmiä ja on monia goottiuden alalajeja ja kaikki gootit on vähä erilaisia jne. Jos vaan löytyy kiinnostusta, niin mukaan vaan. :)

Toivottavasti kaikilla oli kiva goottipäivä eilen. Kävin vilkuilemassa Joensuun keskustassa, oisko sieltä löytynyt mustanpuhuva sieluntovereita, mutta ei ainakaan aurinkoiseen päiväsaikaan ollut uskaltautunut lisäkseni kuin yksi gootahtava tallustaja ulkoilmaan. Liikkeellä olin sit tän näköisenä:


Yritin saada aikaan semmosen ison kasarigoottitukan, mut jotenkin se tais lässähtää. :D Yritän myös epätoivoisesti esitellä tyllihamettani, jonka tyllimäisyyttä ei kyllä tosta ylemmästä kuvasta erota, mut tästä erottaa:


Naamakuva. Huomatkaa myös pikkuruinen ankh. "It's the most important thing in the whole universe", kuten Sandmanin Death toteaa. Oon muuten miettiny, että voisin joskus ehkä tatuoida pienehkön ankhin itteeni tavallaan "ironisesti", koska onhan se nyt vaan niin tajuttoman kliseisen goottisymboli. :D


Koska violetti silmämeikki ei oikein erotu aiemmista kuvista, saatte vielä yhen naamakuvan, josta sen näkee ehkä vähä paremmin.


Illan päädyin sitten tosiaan viettämään ihan rauhallisesti. Oli leffa-Lestat (se oikee eli Tomppa) ja punaviiniä. Lisäksi sain nenäverenvuodon siinä just ennen leffan katsomisen aloittamista, joten tunnelma oli kyllä kohdallaan, kun olin itekin naama veressä. :'D (Miulla on hieman flunssa, ja miun nenä vuotaa tosi helposti myös verta flunssan aikaan, joten ei tarvii olla huolissaan, ei oo mitään kuolemantautia.)

I'd pretend to be a vampire, 
like in stories 'round campfire,
I'd suck your bloody froth.
Yes, the thing I'd be best at
is impersonating Lestat,
if I only were a goth.Hi, I hope you all had a great goth day yesterday. I tried to spot some blackish soul mates here, but I found only one gothish walker in the city centre. Maybe it was because of the weather, because it was pretty sunny and warm here. I guess other darklings just stayed inside waiting for the sun to come down. There are photos of me from yesterday, I was walking around the centre looking like that. 

I tried to make a big 80s gothic hair, but it kinda flopped. :D And notice the little ankh in the pictures. "It's the most important thing in the whole universe", as Death from Sandman says. I've thought about maybe getting a little ankh tattoo some day in an "ironic" way, because it just is so clichéd goth symbol. :D And my violet eye makeup doesn't really show on upper pictures, so there's one that tries to show it better.

So I ended up spending a quiet evening/night at home. I had a movie Lestat (the real one that is Mr. Cruise) and some red wine. To crown it all, my nose started to bleed right before I started to watch the movie, and it really created a vampiric atmosphere, when also my face was covered in blood. :'D (I'm having a flu, and my nose bleeds pretty easily while having a flu, so you don't have to worry about me, I'm not having any deadly decease.)

22.5.2013

"Dressed in black, I'd go creeping while the normal folk are sleeping"


Ihanan synkeätä goottipäivää kaikille gooteille ja gootinmielisille! Aiotteko juhlistaa päivää jotenkin? Miulla on tiedossa varmaankin ihan kotipäivä, mutta pitänee joka tapauksessa verhoutua samettiin, kuunnella The Sisters of Mercyä, juoda punaviiniä kuunvalossa, lukea E.A. Poeta, ehkä katsoa jotain vanhaa kunnon vampyyrileffaa. Joskus aiemmin keväällä mietin, että ois ollu kiva pitää öinen goottipiknikki jossain hautausmaalla vaikka, mutta valitettavasti en oikein tunne täkäläisiä gootteja. :/

I wish you all goths and goth-minded people a gloomy and lovely Goth Day! Are you going to celebrate the day somehow? I'll probably have just a home day, but maybe I should anyway drape myself in velvet, listen to The Sisters of Mercy, drink red wine in the moonlight, read E.A. Poe, maybe watch some good old school vampire movie. Earlier in the spring I thought it would be nice to have a nocturnal goth picnic in a graveyard for example, but unfortunately I don't really now goths here. :/


Hah, löysin hienon kuvaefektiohjelman. :'D Toi kuva miusta on viime syksyn stereotypiabileistä, joissa olin siis  pukeutunut stereotyyppiseksi gootiksi. Oli ihan siistii olla ilman kulmakarvoja jonkin aikaa. Mut joo, pitää varmaan lähtee ostamaan sitä punaviiniä illaksi. Jätän teille tähän muutaman fiilistelybiisin! Ah, klassikoita.

Hah, I found a wonderful photo effect program. :'D That picture of me is from last autumn's stereotype party where I was dressed as a stereotypical goth, as you can see. It was pretty cool to be without eyebrows for a while. But right, I guess I have to go and buy that red wine for the evening. I leave a few atmospheric songs for you here. Ah, classics.

21.5.2013

11 kysymyksen haaste

Sain haasteen HajaMieleltä. Oon tehny tämmösen samankaltasen jo joskus, mut ihan kivahan näitä on tehä enemmänkin. :) 

I got a challenge from HajaMiel. I got it in English but I'm going to do it only in Finnish, sorry.


SÄÄNNÖT

• Kerro 11 faktaa itsestäsi
• Vastaa haastajasi 11 kysymykseen
• Keksi 11 uutta kysymystä
• Haasta 11 uutta bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa
• Kerro, että haastoit heidät


11 FAKTAA MIUSTA

1. Jos saan inspiraation, miun pitää toteuttaa se saman tien, jos haluun saada sen toteutetuksi, koska kyllästyn tosi nopeesti asioihin. Tuolla oottelee esimerkiksi kasallinen kesken jääneitä ompelutöitä, kun kiinnostus sit lopahti...
2. Nautin suunnattomasti spontaanien lahjojen antamisesta ja saamisesta, mut etenkin antamisesta. Se on yks elämän parhaista asioista mielestäni.
3. Koen olevani sisäisesti androgyyni, ja haluisin ehkä joskus muokata vartaloani vastaamaan enemmän sisintäni.
4. Oon selkeesti enemmän kissaihminen kuin koiraihminen, enkä noin yleisesti ottaen ees hirveesti pidä koirista, mutta corgeja en voi vastustaa. Haaveilen omasta corgista, jonka nimeksi tulisi Hermanni.
5. Ainoa syy, jonka takia voisin kuvitella meneväni naimisiin, ois se, että toisella osapuolella ois niin siisti sukunimi, että se ois pakko saada. Muuten en kyllä oikein kannata avioliittoa.
6. Oon aina luontaisesti leffojen pahisten puolella. Valitettavasti niille yleensä käy köpelösti.
7. Kuulemma näytin vauvana/pikkulapsena siltä, että miulle ois voinu tulla punaiset hiukset. Oon hyvin surullinen, että näin ei käyny, koska gingerit on niin kauniita ja ihania.
8. Luonnonpunaiset hiukset on siis erittäin jees, mutta en voi (yleensä) oikein sietää semmosia kirkkaanpunaisia hiuksia, ETENKÄÄN vähänkään goottityylisesti pukeutuvilla. Hyi.
9. En pidä ollenkaan siitä vuodenajasta, jolloin oon syntynyt, vaikka yleensä ihmiset kai pitää.
10. Arvostelen jokaisen vastaantulevan ihmisen asukokonaisuuden mielessäni. Välillä teen sitä ihan huomaamattani, välillä vaan siksi että on tylsää. Oon miettiny, että voisin alkaa kerätä ylös omasta mielestäni pahimpia tyylimokia.
11. Tykkään elää semmosen hallitun kaaoksen keskellä. Liika siisteys ja järjestelmällisyys ahdistaa.


11 KYSYMYSTÄ MIULLE

1. Mitä on takanasi juuri nyt?
• Sohva, jolla istun, sekä seinällä tää kello:

2. Paras asia jääkaappisi sisällä?
• Tällä hetkellä varmaankin maapähkinävoi, koska oon hieman addiktoitunut siihen.

3. Lempijälkiruokasi?
• Ääää rakastan melkein kaikkia jälkiruokia. :D Oon sitä mieltä, että jälkiruoka on aterian tärkein osa. Mut ööh, tykkään etenkin erilaisista rahkoista ja mousseista.

4. Mikä näistä olisit, jos saisit valita: täydellinen kokki, täydellinen räätäli vai täydellinen taidemaalari?
• Ois kyllä ihan hienoo osata maalata, mutta en oo koskaan ollu järin hyvä kuvataiteissa, ja muutenkin ompeluhommat on aina kiinnostanu eniten. Valitsisin siis räätälin.

5. Paras kuukausi?
• Lokakuu, koska sillon on syksy parhaimmillaan ja se päättyy Halloweeniin.

6. Jos olisit väri, mikä olisit ja miksi?
• Oisin sateenkaari, koska en osais rajoittua vain yhteen väriin. Vähän niin kuin nyttenkin oon sekoitus erilaisia tyylejä jne.

7. Oletko lukenut Ajan pyörää? Eikö se olekin hiton pitkä sarja?
• En oo kyllä lukenut, koska fantasia ei oo varsinaisesti koskaan ollu se miun juttu (poikkeuksena Potterit), mutta tiiän kyllä, että se on melko pitkä. :D

8. Lempipuusi?
• Jaa-a. Nyt en kyllä osaa sanoo mitään, koska eri puut ei kyllä herätä kummempia tuntemuksia.


9. Piditkö lapsena enemmän rannoista vai metsistä?
• Varmaankin metsistä, koska asuin semmoisen reunalla.

10. Huomenna sinä...?
• Huomenna saatan käydä H&M:llä etsimässä jotain simppeliä ja halpaa kesämekkoa, jos ei oo niin kuuma ja aurinkoinen sää kuin tänään.

11. Pelaatko lautapelejä?
• No toisinaan. En oo mikään hirveen innokas lautapelaaja, mutta omistan itekin muutaman kivan pelin, ja onhan se toisinaan ihan mukavaa pelailla porukalla.


MIUN 11 KYSYMYSTÄ TEILLE:

1. Eroavatko kirja- ja elokuvamieltymyksesi jotenkin toisistaan?
2. Mikä on mielestäsi parasta ruokaa, jota osaat itse tehdä?
3. Keräätkö jotain? Jos keräät, niin mitä?
4. Jos saisit muuttaa ulkonäössäsi yhden asian, mitä muuttaisit?
5. Kuka on suosikkisi kaikista fiktiivisistä hahmoista?
6. Kuunteletko tällä hetkellä musiikkia? Jos kuuntelet, niin mikä biisi on menossa juuri nyt?
7. Kuka on lempparivampyyrisi?
8. Millä vuosikymmenellä/-sadalla olisit halunnut elää, vai oletko tyytyväinen näin?
9. Minkälaisista peleistä pidät?
10. Onko sinulla suuria kesäsuunnitelmia?
11. Mitä haluaisit oppia tekemään?

En nyt haasta erikseen ketään tekemään tätä, mut kirjottelin noita kysymyksiä tohon varalta, jos joku haluu tarttua haasteeseen. :)

20.5.2013

The horrible sun tan

Tuskin olen ainoa hivenen synkemmän kulttuurin ystävä, jolla on aina kesäisin ongelmia auringon ja ruskettumisen kanssa ja joka pitää kalmankalpeaa ihoa kaikista kauneimpana. Miun mielestä rusketus näyttää jopa rumalta, kellä tahansa. (Sillehän ei tietenkään mahda mitään, jos iho on luonnostaan tummempi tai ruskettuneen näköinen.)  En vain osaa nähdä siinä mitään viehättävää, vaikka sitä sellaisena yleisesti pidetäänkin. Äiti on yrittänyt saada minuu lapsesta asti ottamaan aurinkoa ja väriä iholleni, joka on luonnostaan tosi vaalea, mutta oon aina pitänyt ihostani eniten juuri näin.

I guess I'm not the only one who likes a bit darker culture and has every summer problems with sun and tanning. And who thinks the dead pale skin is the most beautiful skin color. I think tan looks even ugly, on anyone. (Of course you can't really help it if your skin is naturally darker or looks like tanned.) I just can't see anything attracting in that, though many people do. My mother has always tried to make me sunbathe and get tanned. My skin is naturally very light, but I've always liked it best this way.

by h-e-i-k-e

Vaikka mieli ehkä tekisi, niin koko kesän ajaksi ei kuitenkaan voi lukittua sisätiloihin vedettyjen verhojen taa, vaan välillä on jopa pakko lähteä sinne auringonpaisteeseen paahtumaan. Ja jos lämpöä pihalla on +30 astetta, niin pitkähihaisiin ja -helmaisiin/-lahkeisiin vaatteisiin verhoutuminen ei oikein tule kysymykseen, joten on keksittävä jokin muu suojautumiskeino.

But even though you'd maybe like to, you can't lock yourself inside behind closed curtains, but sometimes you have to go there into the scorching heat. And if there really is like +30 C outside, wrapping yourself in long-sleeved shirts and long pants or skirts is pretty much out of the question, so you need to figure out some other way to protect yourself.

from here

Lapsille suunnatuissa aurinkovoiteissa tuntuu olevan suurimmat suojakertoimet, joten tollaiseen oon turvautunut nyt useamman vuoden ajan. Miun iho kyllä varmaan onkin suunnilleen yhtä herkkä kuin lapsilla. Oon kyllä ollu ihan tyytyväinen tohon. Ilman aurinkovoidetta palan tosi helposti ja täten myös rusketun, ja voide auttaa kyllä merkittävästi.

It seems that the sun lotions for kids have the biggest SPFs, so I've been resorting to that for some years already. My skin probably is about as sensitive as children's. I've been pretty satisfied with that. Without sun lotion my skin burns very fast and get tanned also, and the lotion helps significantly.Mut mitäs mieltä te ootte? Pidättekö ruskettunutta ihoa kauniina ja terveen näköisenä ja otatte aurinkoa joka kesä, vai yritättekö hiipiä varjoissa samalla lailla kuin mie? Vai onko aiheesta edes mitään mielipidettä?

But what do you think? Do you think tanned skin is beautiful and healthy-looking and sunbather every summer, or do you try to sneak in the shadows as I do? Or do you even have an opinion of the matter?

17.5.2013

It's a cruel summer, leaving me here on my own

Kesä on tainnu nyt kunnolla saapuu tähänkin maailman kolkkaan. Kesä tuo mukanaan myös etäsuhteen kumppanini lähtiessä muille maille kahdeksi kuukaudeksi. Lento Britanniaan lähtee lauantaina, ja tänään saattelin hänet juna-asemalle, josta hän suuntasi vanhempiensa luokse näiksi pariksi viime päiväksi.

Viime päivät täällä on menneet melko haikeissa tunnelmissa. Me ollaan vietetty tavallista enemmän aikaa yhdessä, ja eilen nautimme viimeisestä kokonaisesta yhteisestä päivästämme mm. herkullisen aterian, viinin ja elokuvan parissa.

NOOT NOOT
Pingviinikortti toivotteli matkamiehelle onnea uusiin seikkailuihin. Ensimmäinen, noin kuukauden mittainen pysäkki on Belfastissa, Pohjois-Irlannissa. Matkaaja ei oo kovinkaan tottunut juomaan olutta, jota epäilemättä määränpäässä useimmiten nautitaan, ja olisin halunnut tutustuttaa tätä pohjois-irlantilaiseen olueen jo etukäteen, mutta valitettavasti paikallisessa Alkossa ei ollu mitään pohjois-irlantilaista eikä ees irlantilaista, joten päädyin sit skotlantilaiseen punkkariolueen.

"BrewDog's beers are the epitome of pure punk. We  brew uncompromising, bold and irreverent beer, beer wit h a soul and a purpose. Ditch the mainstream and say hello to BrewDog."

Tänään olin pukeutunu tosi kasuaalisti, en käyttäny ollenkaan silmämeikkii ja päällä oli mm. tollanen H&M:n säkkimäinen paita. Yleensä en muuten tykkää noin väljistä vaatteista, mutta toi paita on ihan ok, vaikkei se mitenkään muotoja imartelekaan. :D


En oo koskaan oikein lämmennyt myöskään leopardikuosille, mut ostinpa kuitenkin tollaiset sukkahousut matkaanlähtijän iloksi, koska sitä noi eläinkuosit miellyttää aika kovasti. Ei noi nyt niin pahalta sit jalassa näyttänytkään kuin oletin, ja nää jalassa tepastelin sit juna-asemallekin.


Onhan tää aika omituista ajatella, että nyt joudun tosiaan kahden kuukauden ajan mm. nukkumaan yksin, juomaan aamukahvit yksin, tekemään ruokaa ja leipomaan vain itselleni. Ei sitä voi kunnolla tajuta vielä tässä vaiheessa. Oon vähä huolissani siitä, kun oon niin helposti erakoituva ja masisteleva persoona, mutta oon päättäny yrittää järjestää itelleni mahdollisimman paljo kaikkee (toivottavasti kivaa) tekemistä ja ihmisten kanssa olemista, etten oikeesti vaan makaa kahta kuukautta sängyn pohjalla laskemassa sekunteja jälleennäkemiseen. Tällä viikolla on onneks ainakin Hohto-sateenkaariviikko, josta löytyy helposti puuhaa loppuviikolle.

Haluun päättää tän postauksen Nalle Puh -sitaattiin ja biisiin, joka sopii tunnelmaltaan jotenkin omiin tunnelmiini. Hyvää kesää kaikille, ja toivottavasti omastanikaan ei tuu ihan niin onneton kuin pelkään. (Luultavasti ei tuukaan.)

"How lucky I am to have something
that makes saying goodbye so hard."
- Winnie the Pooh

14.5.2013

Lights out, boys sleepwalking on the weekend


Viikonloppuna kävin kampaajalla ja hankkiuduin eroon hirveestä takatukastani. Nyt hiukset näyttää ja tuntuu huomattavasti kivemmalta.


I went to the hairdresser's at the weekend and I got rid of my horrible mullet. Now my hair looks and feels like much more nicer.


Sain kavereiltani synttärilahjaksi lahjakortin Undergroundiin, ja käytin osan siitä tähän upeeseen stormtooper-kaulakoruun. Loput lahjakortista aattelin säästää mahdolliseen uuteen lävistykseen tai sit johonkin muuhun kivaan.


My friends gave me a gift card to Underground Store & Piercing Studio as a birthday present, and I used part of the gift card for this magnificent Stormtrooper necklace. I thought to use the rest of the gift card for a possible new piercing or something else nice.


Ostin myös uuden hiusvahan sekä ensimmäistä kertaa elämässäni hiuspuuterii. Oon käyttänyt sitä pari kertaa, ja oon kyllä ollu todella tyytyväinen.

I bought also a new hair wax and, for the first time in my life, a hair duster. I've used it for a couple of times, and I've been very pleased.


Sunnuntaina oli sekä äitienpäivä että kaverini syntymäpäivä, ja molemmille  tein aika eläimelliset kortit.

It was both Mother's Day and my friend's birthday on Sunday, and I made pretty animal cards for both of them.

9.5.2013

Anyone on Pottermore?

Oon innostunut taas Pottermoresta Luihuisen voitettua tupamestaruuden. Viihtyykö kukaan blogini lukijoista kenties myös tuolla virtuaalisessa Potter-maailmassa? Ois kiva saada lisää kavereita listoille mahdollisiksi kaksintaistelukumppaneiksi. :)

the picture is from here
I've got interested in Pottermore again after Slytherin won the house cup. Does anyone of my readers perhaps like to spend their time too on that virtual Potter world? It would be nice to have more friends that could be challenged to a duel. :)

8.5.2013

Watch it happen from the box

Saatte nyt melko randomin postauksen viime päivistä, koska miulla ei oo varsinaisesti mitään järkevää sanottavaa. :D Mut joo, tässä on ollu vähä kaikenlaista häslinkiä, ja vaikka luennot loppu jo, niin lomasta ei oo kyllä tietoakaan vielä pitkään aikaan.

This time you'll get a pretty random post about last few days, because I don't really have anything clever to say. :D Even though I don't have lectures anymore, I'm not going to have vacation either yet for a long time.


Tältä näytin May the 4th -päivänä. Melko nörtiltä, siis.

This is how I looked on May the 4th. Pretty nerdy, I know. 


Pikku Darth sai pusun.

Little Darth got a kiss.


Päätin kokeilla pitkästä aikaa maapähkinävoita, jota oon maistellu viimeks joskus penskana. Muistaakseni en sillon tykänny siitä, mutta kyllä se nyt oli ihan hyvää. Kokeilin myös maapähkinävoi-hilloleipää, joka käsittääkseni on suosittu välipala Amerikassa, mut se ei kyllä iskeny. Vaikutti kyllä tosi terveelliseltä välipalalta...

I decided to try peanut butter again. I was a child last time I tasted it, and if I remember right, I didn't like it then, but now it tasted fine. I tried also a peanut butter and jelly sandwich that is a popular snack in America, but I didn't really like it. And it seemed like a very healthy snack indeed...


Äiskälle löytyi jotain nättiä ja käsintehtyä äitienpäivälahjaksi. :)

I found something pretty and handmade for my Mum as a Mother's Day gift. (We are celebrating Mother's Day here in Finland this Sunday.)


Itselleni löysin tommoiset pienet annos-/uunivuoat. En tiiä, tykkäänkö noista marjakuvioista, mut toi vuokapaketti oli halpa ja muuten noi on ihan kivat.

For myself, I found small ramekin / oven dishes. I'm not sure if I like those berry patterns, but the 4-pack was cheap and in other ways they are nice.


Niin ja ostinhan toki Carlsonin alennusmyynnistä myös kengät, joita piti kylläkin mietiskellä ihan yön yli. Toi korkokin näyttää ihan mitättömältä näissä kuvissa, vaikka se onkin jotain 12 senttii.

Oh yeah, I bought also shoes from sales, though I didn't buy them immediately but had to think about it. And next day I went to buy them. :) Those heels look so low in these photos, though it is like 12 cm or so.


Kuukauden odotetuin posti pääsi taas pettämään odotukset. Tosta lehdestä on kyllä tullut aikojen saatossa ihan surkee. En tiiä, miks enää ees tilaan sitä. Ehkä yritän vain uskoa siihen, että joskus olisi oikeasti kivoja kaavoja. Mut ei, nyyh.

The most expected mail of the month didn't come up to expectations again. It's a Finnish handicraft magazine, and it really has started to suck with the years. I don't even know why I'm ordering that anymore. Maybe I try to believe that someday there would be really nice patterns. But no, boo-hoo.


Joensuussa alkaa olla jopa ärsyttävän keväinen ilma, ja sen kunniaksi vedin jalkaani kukkasukkikset, jotka kylläkin kuulemma näyttävät enemmän pitkiltä kalsareilta. Kiitos vaan tästä. (Eikä nää ees oo mitkään typerät legginsit vaan ihan sukkahousut.)

The weather is getting even annoyingly springlike here in Joensuu, and because of that, I pulled on flower tights, but someone told me they look more like long johns. Thanks about that. (And these aren't even some stupid leggings but tights.)


Tänään on vielä luvassa ainakin äitienpäiväkortin askartelua sekä jääkiekkoa, jota varten käytiin just ostamassa pitaleipätarpeita, nams. Mukavaa loppuviikkoo kaikille!

Later today I will at least make a Mother's Day card and watch ice hockey, and for the latter we bought pita bread stuff, yum. Have a nice rest of the week!

2.5.2013

It's not the weather, hand me my leather

Moikka tyypit, toivottavasti teillä oli kivaa vappuna. Miulla ainakin oli, vaikka sää täällä Itä-Suomessa olikin melko oikukas. Välillä satoi ja välillä paistoi. Synttäribileistä jääneet koristeet toimivat hyvin myös vappukoristeina.

Hi dudes, I hope you had a great time on May Day (if you celebrated it). At least I had, though the weather here in Eastern Finland was pretty capricious. The decorations I had on my birthday party worked fine as May Day decorations too.Toi kuva ei kylläkään ees oo vapulta vaan ihan tältä päivältä, ja serpentiinit ja muut härpäkkeet vois varmaan jo ottaa pois.

That photo isn't even from May Day but from today, and I guess I could take the streamers and other stuff down already.


Olin piraattisella tuulella, mistä seurasi tällaiset kynsikoristelut. Oon muuten tykästynyt tohon harmaaseen kynsilakkaan. Se on mukavan arkisen värinen eikä herätä liikaa huomiota.

I was in a pirate mood, which led to these nail decorations. By the way, I really like that grey nail polish. It is casual in a nice way and doesn't attract too much attention.