10.12.2012

Kuunnelluimmat biisit kahden vuoden ajalta

Koska olen mahdoton musiikkiaddikti ja musiikki tahdittaa aina melkeinpä jokaista elämäni sekunttia, nappasin Vivianin blogista kivan musiikkihaasteen. Tehtävänä on luetella 20 biisiä, jotka ovat olleet eniten kuuntelussa kahden viime vuoden ajan. Käytän apuna last.fm -profiiliani, koska oon sattunut olemaan last.fm:ssä just reilun kaks vuotta, joten sieltä näkee aika hyvin suosituimmat biisit tältä ajalta.

20. Dark Tranquillity – Lost to Apathy
Yks niistä biiseistä, jotka herättää muistoja ja jotka liittyy vahvasti tiettyyn aikaan ja/tai paikkaan. Hieno kappale kyllä ja lempparini DA:lta.

19. Cradle of Filth – Born in a Burial Gown
CoF on epäilemättä miun kuunnelluin bändi vaikkei sinällään ehdoton lempparibändi ookaan. Tää on yks lempparibiiseistä, ja tykkään musavideostakin kovasti.

18. The Good Natured – Skeleton
The Good Natured on hivenen keskiverrosta musiikkimaustani poikkeava ihanuus, jonka löysin kesällä 2011. En ees muista enää, mitä kautta siihen törmäsin, mutta rakastuin kyllä aika nopeesti. Skeleton ei oo lemppareita, mut se on simppeli ja helposti kuunneltava.

17. Siouxsie and the Banshees – Swimming Horses
Ah, Siouxsie and the Banshees on yksi suurimmista lempibändeistäni.

16. Malice Mizer – Color Me Blood Red
Malice Mizer on suosikkini japsibändeistä.

15. The Sisters of Mercy – No Time to Cry
Kuunnelluin biisini Sistersiltä. En oo ihan varma, onko just se ykkössuosikkini kyseiseltä bändiltä, mutta hieno kappale joka tapauksessa.

14. IAMX – Into Asylum
IAMX on tuorein tän listan musiikkilöydöistä. Eräs ystäväni tutustutti miut kyseiseen bändiin tänä keväänä. Into Asylum on kyllä jotain maailman parasta, rakastan tuota pikku kappaletta niin kovasti.

13. Type O Negative – Love You to Death
Tää on ollut kuuntelussa jostain yläasteelta asti. Ehkä kasilla me saatiin enkun tunnilla soitattaa jokainen omat englanninkieliset lempparibiisit, ja mie valitsin tän.

12. Alexandre Desplat – Snape to Malfoy Manor
Deathly Hallowsin ekan osan soundtrackilta. Ehdottomasti kuunnelluin Potter-soundtrackbiisi.

11. The Good Natured – Your Body is a Machine
Tässä on se lempparini TGN:ltä. Musavideota on myös mukava katsella, koska laulajatyttö näyttää siinä niin supersöpöltä.

10. The Cure – Lullaby
Yks kaikkien aikojen lempparibiiseistäni ja myös lempparini Curelta. Tähän ei vaan koskaan kyllästy.

9. Tarot – Tides
Okei, en ees kuuntelisi tätä bändiä, jos siinä ei ois Marco Hietalaa. Nightwishin kohdalla vähä sama homma, mut vielä enemmän tän, koska tommonen heavy/power metal ei oo ihan se miun genre. Tides on kyllä kaunis biisi. Ja oon niin heikkona Marcon ääneen (ja partaan).

8. Division 19 – Loppujen laulujen laulajat
Keppaskappas, listan ainoo suomenkielinen osanottaja. Oikeestaanhan tää ei oo ees varsinainen biisi, vaan kitarasäestyksellä lausuttu runo, mut anyways, sitä on paljo kuunneltu, joten se on tässä.

7. Stam1na – Likainen parketti
... niin, eipä siis ollutkaan edellinen ainoo suomenkielinen. Stam1na on kyllä selvä suosikkini suomalaisista bändeistä ja yks niistä harvoista bändeistä ellei ainoo jonka kaikkien biisien sanat osaan ulkoo.

6. Malice Mizer – Beast of Blood
Tää on eka biisi, jonka aikoinani kuulin Malice Mizeriltä, ja se onkin muodostunut lemppariksi ja kuunnelluimmaksi.

5. Cradle of Filth – From the Cradle to Enslave
Tää on taas eka biisi, jonka oon CoFilta aikoinani kuullut. Ihan kiitettävästi on kuuntelussa säilynytkin.

4. Cradle of Filth – Her Ghost in the Fog
En taida ees olla ainoo, jonka mielestä tää on Cradle of Filthin paras biisi. Ihan hiton hieno.

3. Bauhaus – Béla Lugosi's Dead
Niin, se ultimaattinen goottiklassikko. Voiko tai tarviiko ees muuta sanoo.

2. Nightwish – While Your Lips Are Still Red
Mitä sanoinkaan siitä Marcosta aiemmin. Tää on kyllä puhasta hunajaa korville. Miulla on ollu tää herätysäänenä tosi pitkään, ja vaan kerran muistan olleeni vihainen Marcolle siitä että herätti miut. Yleensä tähän on kyllä aika kiva herätä.

1. Siouxsie and the Banshees – Face to Face
Ja voittaja on Siouxsien ja kumppaneiden Face to Face, joka löytyy myös eräästä Batman-leffasta. Jos pitäis nimetä vaan yks lempibiisi, niin se ois miun kohdalla sit varmaankin tämä. Lumoava kappale, lumoava Siouxsie.

2 kommenttia:

  1. Aika hyvä soittolista siulla, monet passaa omaankin makuun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, ettei vaikuta ihan hirveeltä. :D

      Poista