6.6.2013

5 asian haaste

1. Kiitä haasteen antajaa ja linkitä bloggaaja, joka haasteen sinulle antoi.
2. Valitse 5 blogia, joissa on alle 200 lukijaa ja jätä kommentti blogin omistajalle.
3. Toivo, että ihmiset, jotka olet haastanut, jakaisivat haastetta eteenpäin.


Arvon Capitaine Ina heitti minuu tällasella haasteella. Paljon kiitoksia! Alottelinkin tätä jo eilen, mutta vastausten keksiminen olikin odotettua vaikeampaa, joten turhaannuin ja jätin kesken. :D Nyt jatkan tän kuitenkin päätökseen.

Ja koska moni tuntuu tän jo saaneen, taidan olla tylsä ja jättää haasteet heittämättä eteenpäin. Kaikki halukkaat toki ovat vapaita tekemään tän. :)


5 asiaa, joita tarvitset päivittäin

lähde
Aamukahvi, jota ilman päivä ei kyllä käynnisty.
Musiikki. Se pauhaa aina taustalla. (Tällä hetkellä on muuten jonkinlainen punk-kausi.)
Hiustensuoristin. Luonnonkiharat on kesytettävä joka päivä, jos mielii ees vilahtaa ihmisten ilmoilla.
Rakkaus ja hellyys, vaikka niitä tässä viime aikoina onkin ollut vähä nihkeesti saatavilla ihan konkreettisesti, koska toinen osapuoli on reilun 2000 kilometrin päässä. Mut kyllä sen rakkauden tuntee kuitenkin. : >
Huulivoide. Joo, oon huulivoideaddikti, mikä on maailman rasittavinta, koska oikeesti huulet ei tarviis mitään hiton huulirasvaa. Mutta kun huulet on siihen tottuneet, niin sit ne kuivaa supernopeesti, jos sitä ei laita. Kiitos tästä vaan sille toiselle osapuolelle. Tavat tarttuu helposti.


5 kirjaa, joita suosittelet

lähde
Bram Stoker  Dracula, koska klassikoita luetaan nykyään ihan liian vähän.
Mary Shelley – Frankenstein, samasta syystä kuin edellinen.
Anne Rice – The Vampire Chronicles, että näkee, millaista on laadukas vampyyrikirjallisuus.
Stephanie Meyer – Twilight, että näkee, millaista on PUHDAS ROSKA JA IHMISKUNNAN SYÖPÄ. Joo, kyllä, suosittelen oikeesti ihmisiä tutustumaan roskaan, että osaatte sit ite välttää tämmösen tuottamista, jos vaikka joku sattuu olemaan kirjailijasielu.
Patrick Süskind – Parfyymi, koska ainakin miulle se aikoinaan avasi ihan uudella tavalla tuoksujen maailman ja teki miusta innokkaan haistelijan. Kyseessä on myös muutoin erittäin loistava kirja ja yks omista ehdottomista lemppareista.

5 materialistista lahjatoivetta

lähde
Gloom-korttipeli. En yleensä välitä korteilla pelattavista peleistä, mut toi oli kiva.
† Uus Monster High -nukke. Tällä hetkellä haaveilen Scaris Skelitasta ja Picture Day Draculaurasta.
Pikachu-kigurumi, koska se vaan ois äärettömän siisti juttu.
BikBokin Kara Stud -kengät, jotka joskus keväällä näin Lappeenrannan BikBokissa ja jotka sydän särkyen jouduin jättämään hyllyyn korkean hinnan vuoksi. Sovitinkin noita, ja ne oli täydelliset jalassa. Nyyh.
† Jokin hieno ja kallis hajuvesi, koska oon kyllästynyt nykyiseen tuoksuuni, jota oon käyttäny jo muutaman vuoden, enkä oo koskaan omistanu semmosta oikeesti "hienoo" hajuvettä.

5 paikkaa, joissa haluaisit käydä

lähde
Nyt on kyllä sanottava, etten oo kovin kiinnostunu matkustelusta, mutta jos nyt pakko ois mennä jonnekin, niin tässä mieluisimmat kohteet:
Lontoo, koska jotenkin assosioin sen punk ja gothic rockiin. Ja muutenkin se on aina jotenkin mystisesti vetäny minuu puoleensa. Ens kesänä oiskin varmaan tarkotus sit suunnata sinne.
Romania, varmaankin tarkemmin Transylvania, koska, no, satun olemaan Dracula-fani. Vampyyri-Draculan lisäksi oon tosi kiinnostunut myös historiallisesta Draculasta, josta oonkin lukenu aika paljo. Joskus yläasteella/lukiossa (en muista, kumpi se oli) järkytin historian opettajaa tekemällä pienen tutkielman arvon seivästäjäherrasta. Mut ainakin joskus on Romaniassa ollu kaikkia Dracula-kierrosajeluita, joissa on käyty esim. herran linnoilla, ja sit on ollu kaikkee vampyyrijuttua myös ja aaaa se vois olla hieno paikka.
The Wizarding World of Harry Potter Floridassa Universalin studioilla. Jos joku ei tiennyt, niin Potterit on merkittävä osa miun elämää, ja oisin varmaan ihan taivaassa tuolla Potter-puistossa. Transylvaniaa hehkutin pitkästi, mut tässä loppuu jo sanat, koska tänne pääseminen ois varmasti yks elämäni hienoimmista kokemuksista.
Santa Monica, koska Santa Monica Pier on miun lempparipelissä Vampire: The Masquerade – Bloodlines. :D VTMB-fanin unelmapaikka. Toki ois kiva käydä muissakin semmosissa oikeissa paikoissa, joita tohon peliin on otettu, mut etenkin tuolla.
Japani, koska siellä on kauniita ihmisiä ja varmasti ois kaikkee kivaa ja hassua ja söpöä myytävänä. :D Moi-même-Moitién liikkeessä pitäs ainakin käydä, vaikkei budjetti varmaan riittäskään niihin luomuksiin.

5 adjektiivia, jotka kuvaavat sinua

lähde
Kupliva
Herkkä
Huomaavainen
Hiljainen
Murehtivainen
Eipä niistä sen enempää. : >

5 elämänohjetta, jotka antaisit muille

lähde
Oi voi, en tiiä, oonko kovinkaan hyvä antamaan mitään ohjeita, mut kokeillaan.
Tee muille kuten haluaisit itsellesi tehtävän. Okei, kaikki ei aina tee samalla tavalla takaisin, mutta miun mielestä tää on siitä huolimatta hyvä ohje. Turha oottaa kivaa kohtelua muilta, jos ei ite sitä anna muille.
Rakasta ja tule rakastetuksi. Itse pidän tätä ainakin oman elämäni tarkoituksena/merkityksenä, koska rakkaus on elämän tärkein asia, ja "the greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return".
Ajattele sekä muita että itseäsi, mutta ei toista ylitse toisen. Tällä yritän sanoo sitä, että elämää ei voi elää täyttämällä pelkästään omia tarpeitaan eikä myöskään täyttämällä vain toisten tarpeita. Miulla on taipuvaisuutta laittaa toisten tarpeet omieni edelle, mutta välillä pitää muistaa ajatella itseäänkin, koska oma elämä kuitenkin loppujen lopuksi pyörii oman itsen ympärillä.
Tee töitä unelmiesi eteen. 
 Ole oma itsesi, elä elämääsi kuten tahdot (kuitenkaan vahingoittamatta muita) äläkä anna liikaa arvoa muiden mielipiteille. Muiden mielipiteitä enemmän painaa se, mikä tekee siut onnelliseksi.

4 kommenttia:

 1. Erittäin mainioita kirjasuosituksia! Kolmet noista on luettu, allekirjoitan mielipiteesi (varsinkin Twilightistä).
  Josta ryönästä pitää vielä sanoa sen verran: joku juutuub-kommentoija oli onnistunut vertailussa joka vaikutti mulle ennen liian etäiseltä ja epätasaiselta että sen voisi toteuttaa. Sanoi, että Rowling kirjoitti yhdellä sanalla paremman rakkaustarinan kuin Meyer kokonaisella kirjasarjalla. Että silleen.

  Tätä oli kyllä tosi mukava lukea, kiitos kun jaksoit tehdä! :-) Ja muuten, yksi havainto: gootit todellakin haluavat matkustaa Lontooseen aika monessa tapauksessa. Onkohan se ne mielikuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kuullu ton vertauksen aiemminkin, ja se on kyllä ihan totta. Harkitsin kyllä itse asiassa Potter-kirjojenkin laittamista tohon suositteluun, mut päädyin sit noihin.

   Tän tekemiseen meni kyllä tosi paljo aikaa, joten mukava kuulla, että oli kiva lukee. :D Joo ja Lontoo varmaan on joku goottipyhättö, onhan siellä ollu Batcave ja tosi moni hieno bändi on tullu sieltä suunnalta.

   Poista
 2. Heh Gloom on ihan huippu peli! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon pelannu sitä vasta vaan kerran, mutta tykästyin kyllä heti. :) Pitää varmaan ostaa se itelle jossain vaiheessa.

   Poista