20.5.2013

The horrible sun tan

Tuskin olen ainoa hivenen synkemmän kulttuurin ystävä, jolla on aina kesäisin ongelmia auringon ja ruskettumisen kanssa ja joka pitää kalmankalpeaa ihoa kaikista kauneimpana. Miun mielestä rusketus näyttää jopa rumalta, kellä tahansa. (Sillehän ei tietenkään mahda mitään, jos iho on luonnostaan tummempi tai ruskettuneen näköinen.)  En vain osaa nähdä siinä mitään viehättävää, vaikka sitä sellaisena yleisesti pidetäänkin. Äiti on yrittänyt saada minuu lapsesta asti ottamaan aurinkoa ja väriä iholleni, joka on luonnostaan tosi vaalea, mutta oon aina pitänyt ihostani eniten juuri näin.

I guess I'm not the only one who likes a bit darker culture and has every summer problems with sun and tanning. And who thinks the dead pale skin is the most beautiful skin color. I think tan looks even ugly, on anyone. (Of course you can't really help it if your skin is naturally darker or looks like tanned.) I just can't see anything attracting in that, though many people do. My mother has always tried to make me sunbathe and get tanned. My skin is naturally very light, but I've always liked it best this way.

by h-e-i-k-e

Vaikka mieli ehkä tekisi, niin koko kesän ajaksi ei kuitenkaan voi lukittua sisätiloihin vedettyjen verhojen taa, vaan välillä on jopa pakko lähteä sinne auringonpaisteeseen paahtumaan. Ja jos lämpöä pihalla on +30 astetta, niin pitkähihaisiin ja -helmaisiin/-lahkeisiin vaatteisiin verhoutuminen ei oikein tule kysymykseen, joten on keksittävä jokin muu suojautumiskeino.

But even though you'd maybe like to, you can't lock yourself inside behind closed curtains, but sometimes you have to go there into the scorching heat. And if there really is like +30 C outside, wrapping yourself in long-sleeved shirts and long pants or skirts is pretty much out of the question, so you need to figure out some other way to protect yourself.

from here

Lapsille suunnatuissa aurinkovoiteissa tuntuu olevan suurimmat suojakertoimet, joten tollaiseen oon turvautunut nyt useamman vuoden ajan. Miun iho kyllä varmaan onkin suunnilleen yhtä herkkä kuin lapsilla. Oon kyllä ollu ihan tyytyväinen tohon. Ilman aurinkovoidetta palan tosi helposti ja täten myös rusketun, ja voide auttaa kyllä merkittävästi.

It seems that the sun lotions for kids have the biggest SPFs, so I've been resorting to that for some years already. My skin probably is about as sensitive as children's. I've been pretty satisfied with that. Without sun lotion my skin burns very fast and get tanned also, and the lotion helps significantly.Mut mitäs mieltä te ootte? Pidättekö ruskettunutta ihoa kauniina ja terveen näköisenä ja otatte aurinkoa joka kesä, vai yritättekö hiipiä varjoissa samalla lailla kuin mie? Vai onko aiheesta edes mitään mielipidettä?

But what do you think? Do you think tanned skin is beautiful and healthy-looking and sunbather every summer, or do you try to sneak in the shadows as I do? Or do you even have an opinion of the matter?

4 kommenttia:

  1. Vitsi, tuota aurinkovoidetta juuri tänään ostin ja mietin miksei aikuisille ole tuollaista totaalista aurinkoblokkia. Kun eihän kaikkien ihanne kuitenkaan ole ruskettunut iho. Minulla semmoinen väkisin hankittu rusketus näyttäisi ihan pällityhmältä, koska olen luonnostani vaalea kuin mikä ja punapäägeenejäkin löytyy, siis naama ei ole rakennettu rusketusta varten. Jos iho ottaa aurinkoa luonnostaan pintaan on se jo eri asia (mutta kuten sanottu, minulle geenien tähden auringossa oleskelu ilman suojaa on no way). Tai sitten jos olisin syntynyt tummempi-ihoiseksi, olisin tilanteeseen ihan tyytyväinen. Jotenkin vaan kumma mitenkä kaikki pyrkii jollain konstilla mikäli on rahaa omasta luonnollisesta ihonväristä pois. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsittääkseni apteekista tai jostain erikoisliikkeestä sais aikuisillekin vahvempaa aurinkovoidetta, mut ne varmasti maksaakin sit paljo enemmän kuin toi lasten voide. Ja ihan hyvin toikin toimii. :D

      Poista